Ebben a cikkben bemutatom, hogy hogyan engedj ki portot Windows tűzfalon. A módszer működik asztali és szerver verziójú Windows operációs rendszereknél is.

Írjuk be a keresőbe, hogy wf.msc vagy futtassuk (Windows+R parancs segítségével) ugyan ezt a parancsot.
A megjelenő ablak bal oldalán kattintsunk a bejövő szabályokra, majd a jobb oldali menünél kattintsunk az "Új szabály..." menüpontra.
Egy beállítás varázsló jelenik meg, itt válaszuk ki a "Port" lehetőséget.
Ezután válasszuk ki, hogy TCP vagy UDP (web, játékszerverek esetén általában TCP, Teamspeak esetében pedig UDP szokott lenni.Ha nem vagyunk benne biztosak első körben állítsuk be TCP-t majd készítsünk egy ugyanilyen szabályt csak ott az UDP-t válasszuk ki).Ezen a fülön már csak a port számokat kell beírni, ajánlott manuálisan beírni, mert ha minden portot kiengedünk számítógépünk nagy veszélynek lesz kitéve.Fontos ismerni a szerver portját, ezt ha ismered írd be, ha nem keress rá a google-ben, vagy nézd meg a konzolt stb... hátha kiírja a szerver portját valahol.Webszervert a 80 és a 443-as portról lehet elérni. Több portot is meg lehet adni ezeket vesszővel kell elválasztani, illetve van lehetőség arra is, hogy egy bizonyos port tartományt, adj meg. Pl: 80,443,2000-3000.
Ezután válasszuk ki a kapcsolat engedélyezését. A következő lehetőségnél pedig jelöljük be hogy milyen fajta hálózatokban érvényesüljön a szabály, itt nyugodtan bekapcsolhatjuk az összes lehetőséget.

Végül már csak egy nevet kell megadni, és el is készültünk. Érdemes beszédes nevet adni neki pl: XY Szever TCP vagy UDP (attól függ mit állítottunk be) és a portok. Hogy miért? hogy könnyen megtaláljuk és elég legyen csak a nevet elolvasni, hogy tudjuk miről van szó.

El is készültünk, sikeresen kiengedtük a Windows tűzfalunkon a portot.